Útépítőgépekkel kapcsolatosan az alábbi

szolgáltatások elvégzését vállaljuk

- munkavédelmi üzembe helyezés, 5 éves biztonságtechnikai vizsgálatok,(úthenger, vibrolap, stb.)
- üzemeltetési dokumentációk naprakész vezetése,
- emelőgépek hiányzó gépkönyvének pótlásában, beszerzésében közreműködünk,
- szükség esetén egyedi vizsgálatokat is végzünk, és szakvéleményt készítünk, gépmeghibásodások okainak megállapítása céljából,

Útépítőgépek

(talajstabilizáló gépek, finisher, vibrolap, útmaró gépek, tömörítő gépek, hézagvágók, burkolatterítő gépek, aszfalt finisherek, beton finisherek, mobil útépítőgépek, vibrohengerek, úthengerek, vibrolapok, vibrációs döngölők, döngölő békák, aszfaltmaró-, aszfaltvágó gépek, különféle tömörítő eszközök, mindenféle úthenger, stb.)


Útépítőgépekkel kapcsolatban kötelező elvégezni az időszakos 5 éves biztonsági felülvizsgálatát, és erről érvényes jegyzőkönyvvel is kell rendelkeznie az adott munkagépnek. Ezek a munkaeszközök többnyire a munkavédelem által veszélyes gépek közé sorolhatóak, mert rájuk illik az Mvt 87. § 11-ben meghatározott fogalom: Veszélyes: az a létesítmény, munkaeszköz, anyag/keverék, munkafolyamat, technológia (beleértve a fizikai, biológiai, kémiai kóroki tényezők expozíciójával járó tevékenységeket is), amelynél a munkavállalók egészsége, testi épsége, biztonsága megfelelő védelem hiányában károsító hatásnak lehet kitéve. Ugyan nem szerepelnek a munkavédelmi törvény mellékletét képező, ún. veszélyes gépek listáján, (mint ahogy megjegyzem, nem is minden veszélyes gép szerepel ebben, mivel fizikai képtelenség felsorolni az összeset, ezért is létezik ez a fogalom meghatározva, minden ott nem szereplő munkaeszköz megítélésére.) ezért veszélyes munkaeszköznek minősülnek a fentiek miatt nyilvánvalóan. Tevékenységünket az egész ország területére kiterjedően végezzük, minden általunk végzett vizsgálatról jegyzőkönyv készül, melyet az adott munkagép kísérődokumentációjához csatolunk. Megbízható, minőségi munkát nyújtunk, kedvező árakon. Segítünk megfelelni az érvényes előírásoknak, így megfelelően ellenőrzött, biztonságos, munkavégzésre alkalmas eszközt bocsájthat munkatársai rendelkezésére, valamint egy esetleges munkavédelmi ellenőrzés alkalmával, annak elmarasztaló következményeitől is mentesülhet. Cégünk által végzett vizsgálatokról folyamatos nyilvántartást vezetünk, és amennyiben Ön szerződött ügyfelünk, akkor Önnek nem kell emlékeznie mikor esedékes a következő vizsgálat, előre egyeztetett időpontban automatikusan megjelenünk és elvégezzük a szükséges vizsgálatokat.

Vizsgálataink során figyelembe vett szabványok

MSZ EN 500-1: Mobil útépítő gépek. Biztonság. 1. rész: Közös követelmények
MSZ EN 500-2: Mobil útépítő gépek. Biztonság. 2. rész: Útmaró gépek egyedi követelményei.
MSZ EN 500-3: Mobil útépítő gépek. Biztonság. 3. rész: Talajstabilizáló gépek egyedi követelményei.
MSZ EN 500-4: Mobil útépítő gépek. Biztonság. 4. rész: Tömörítőgépek egyedi követelményei
MSZ EN 500-5: Mobil útépítő gépek. Biztonság. 5. rész: Hézagvágók egyedi követelményei
MSZ EN 500-6: Mobil útépítő gépek. Biztonság. 6. rész: Burkolatterítő gépek egyedi követelményei